empty_png

Fakülte Üyesi:

 

Prof. Dr. Hatice KÖSE

 Hatice_Kose  

Prof. Dr. Hatice Köse, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Bilgisayar ve Bilişim Mühendisliği Fakültesi Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Bölümü'nün tam zamanlı bir üyesi olarak görev yapmaktadır. Buna ek olarak, Bilişsel Sosyal Robotik Laboratuvarı ile Oyun ve Etkileşim Teknolojileri Laboratuvarı'nın koordinatörlüğünü yapmaktadır. Bilgisayar Mühendisliği, Mekatronik ve Oyun ve Etkileşim Teknolojileri Yüksek Lisans programlarının akademik kurulunda yer almaktadır ve aynı zamanda Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans programının eski koordinatörüdür. Doktorasını Türkiye'deki Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden almıştır. 2006-2010 yılları arasında, Avrupa Birliği projesi RobotCub kapsamında Hertfordshire Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır. 2010 yılında Imperial College'da ve 2016 yılında Manchester Üniversitesi'nde ziyaretçi araştırmacı olarak bulunmuştur. Mevcut araştırmaları, duygusal ve sosyal robotlar üzerine odaklanmaktadır, özellikle çocuklar için. Araştırma ekibi, çocukların duygularını/stresini tanıma ve robotlarda jest/dil tanıma/oluşturma üzerine çalışmaktadır. Amacı, iletişim bozukluğu olan çocukların (işitme engelli ve otizmli çocuklar) tedavisinde ve eğitiminde yardımcı robotları ve sıra tabanlı etkileşim oyunlarını kullanmaktır. Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve İTÜ Bilimsel Araştırma Vakfı tarafından desteklenen birkaç araştırma projesinin liderliğini yapmaktadır ve bir dizi Horizon2020 projesi ve Cost aksiyonunda yer almaktadır. Mart 2019'dan beri IEEE Kıdemli Üyesi. Seçilmiş Projeler:

(2022-2025) EraPerMed projesi, TECH-TOYS: Yenidoğanlarda nörogelişimsel bozuklukların erken tespiti ve izlenmesi için sensörlü OYUNCAKLARla dijital biyobelirleyici kazanmak-İTÜ Koordinatörü;
(2022-2026) Cost Aksiyonu CA21131 - İnsan ve makine dil işleme araştırmaları için çok dilli göz izleme verisi toplama olanağı sağlama (MultiplEYE)-WG2
(2019-2022) -Erasmus+ projesi; Otizmi olan çocuklar için bir müdahale aracı olarak Sosyal Destek Robotlarında Duygusal Döngü (EMBOA)-İTÜ Koordinatörü;
(2018-2020)- TÜBİTAK projesi; Roborehab: Çocukların İşitme Rehabilitasyonu için Yardımcı Bir Robot-PI;
(2015-2018) - Horizon2020 projesi; E-tekstillerin Etkileşimli Giyim için Kaynak Yapılması (Etexweld) –Araştırmacı;
(2014-2018) - Horizon 2020 COST Aksiyonu "Engelli Çocuklar İçin Oyun (LUDI)"-MC;
(2006-2010) – FP6,Robotcub – Araştırma Görevlisi (Hertfordshire Üniversitesi, İngiltere)"


Lisansüstü Öğrenciler:

Doktora Öğrencileri:

 

 

Arş. Gör. Pınar ULUER

 Pinar_Uluer Galatasaray Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde araştırma ve öğretim görevlisiyim. Lisans ve yüksek lisans eğitimimi Galatasaray Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde tamamladım ve doktora derecemi İstanbul Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü'nde aldım. Araştırma ilgi alanlarım, insan-robot etkileşimi konusunda olup özellikle çocuk-robot etkileşimine, sosyal destek robotlarına ve duygusal hesaplama konularına odaklanmaktayım.

 

Cemal GÜRPINAR

 Cemal_Gurpinar Şu anda ROKETSAN A.Ş.'de çalışmaktayım ve İTÜ'de Bilgisayar Mühendisliği doktora programına devam etmekteyim. Lisans ve yüksek lisans eğitimlerimi İTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tamamladım. Araştırma ilgi alanlarım, çocukların duygularını görüntülerden ve videolardan tanıma ve duygusal hesaplama konusudur. 


Yüksek Lisans Öğrencileri:

 

 

Arş. Gör. Barış BİLEN

 Baris_Bilen İTÜ Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans tez dönemimdeyim. İTÜ Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışıyorum. Lisans eğitimimi YTÜ Mekatronik Mühendisliği alanında aldım. Robot-İnsan etkileşimi konusunda özellikle duygularla sosyal navigasyon üzerine çalışıyorum.
 

Arş. Gör. Erhan BİÇER

 Erhan_Bicer İTÜ Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans tez dönemimdeyim. Hepsiburada'da Yazılım Test Otomasyon Mühendisi olarak çalışıyorum. Tez konum konuşma tabanlı duygu tanımadır.
 

Arş. Gör. Şeyma TAKIR

 Baris_Bilen Ben, İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde yüksek lisans programının ikinci yılındayım. Aynı zamanda bu üniversitenin yapay zeka ve veri mühendisliği bölümünde araştırma görevlisiyim. Lisans eğitimimi YTÜ'de mekatronik mühendisliği alanında tamamladım. Mevcut araştırma konularım, çocuklarda duygu ve rppg sinyallerinin tespiti ve robot-çocuk etkileşimidir. 
 

Nursena BÖLÜK

 Nursena_Boluk İTÜ Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans tez dönemimdeyim. İTÜ Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği bölümünde Turkcell araştırma görevlisi olarak çalışıyorum. Araştırmalarım insan-robot etkileşiminde göz analizi ve bakış hedefi tespiti üzerinedir.
 

Sevgi Nur BİLGİN AKTAŞ

 Sevgi_Nur_Bilgin İTÜ'de yüksek lisans öğrencisiyim ve şu anda tez dönemindeyim. Biyomedikal Mühendisliği'nden mezun oldum ve FSMVÜ'de Bilgisayar Mühendisliği alanında çift ana dal yaptım. Baykar Savunma'da Dokunmatik Sistemler ve Kullanıcı Arayüzü Geliştirme Takım Lideri olarak çalışıyorum. Araştırmalarım insan-robot etkileşimi ve fizyolojik verilerden duygu tanıma üzerinedir. 
 

Ahmet Kemal YETKİN

 Ahmet_Kemal_Yetkin İTÜ Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans tez dönemimdeyim. Hepsiburada'da Yazılım Test Otomasyon Mühendisi olarak çalışıyorum. Tez konum konuşma tabanlı duygu tanımadır.